Hulp nodig?

Via deze website krijgen we regelmatig berichten van mensen die vragen waar ze terecht kunnen voor gesprekstherapie gericht op het omgaan met geslachtsteleurstelling, en of wij zelf gesprekken aanbieden.

Wij zijn beide werkzaam in de psychologische hulpverlening (als psycholoog en als POH-GGZ) en in principe kunnen wij dus gesprekken aanbieden. Maar wij hebben deze website gemaakt zonder enig commercieel winstoogmerk, het werven van cliënten is niet ons doel. Veel liever zouden we zien dat door het taboe rondom geslachtsteleurstelling te doorbreken, mensen er met hun partners en mensen uit hun eigen omgeving (familie, vrienden en eventueel professionals) over kunnen en durven praten.

Ons advies aan mensen die op zoek zijn naar hulp is dan ook: kijk of je in je eigen omgeving mensen kunt vinden die je in vertrouwen durft te nemen. Laat ze eventueel deze website lezen, zodat ze weten wat het is en dat het een veelvoorkomend fenomeen is.

Heb je het idee dat je depressieve klachten ontwikkelt of andere psychische klachten waar je je geen raad mee weet? Laat je dan via een verloskundige of huisarts verwijzen naar een psycholoog, bij voorkeur iemand die verstand heeft van zwangerschapsgerelateerde problematiek.

Mocht je toch echt niemand kunnen vinden met wie je goed over je gevoelens kunt praten en heb je behoefte aan enkele gesprekken met een van ons, dan is dat mogelijk. We bieden in dit geval een traject van een tot drie gesprekken om samen je gevoelens en gedachten in kaart te brengen en om te bekijken welke dingen helpend voor je zijn en welke niet. Hierdoor krijg je een concreet beeld van hoe je zo goed mogelijk met jouw teleurstelling om kunt gaan.

Gesprekken kunnen plaatsvinden in regio Leerdam of regio Breda, of via Skype.

Ons tarief voor gesprekken over geslachtsteleurstelling is €50 per gesprek van ongeveer een uur.

Let wel: wij bieden in deze vorm enkel ondersteunende gesprekken gericht op geslachtsteleurstelling. Als je naast dit probleem nog andere, zwaardere psychische klachten hebt zullen we je doorverwijzen naar een hulpverlener in je eigen omgeving.